Forum www.jawa250.fora.pl Strona Główna www.jawa250.fora.pl
FORUM MIŁOŚNIKÓW MOTOCYKLA JAWA KYVACKA 250 I NIE TYLKO...
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jawa 350 TS zbieram opinie przed kupnem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.jawa250.fora.pl Strona Główna -> Luźne Gadki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk konin
Czeladnik
Czeladnik



Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 20:56, 28 Lut 2012    Temat postu: Jawa 350 TS zbieram opinie przed kupnem

Witajcie drodzy Jaweży Wink
Posiadam już jawe z 62r. do odrestaurowania ( motor na pokaz i na niedziele)
ale poszukuje czegoś niezawodnego na dojazdy do pracy i na wyprawy po 300km w jedną ( czasami moge się wybrać w taką wyprawe)
Czy TS spełni moje oczekiwania wiadome wszystko zależy od serwisowania ale ostatnio zebrałem bardzo słabe opinie o tym motorku wśród znajomych że ludzie więcej je pchają niż jeżdzą itp jak to jest naprawde
Jak to wygląda z awaryjnośćią, naprawami, itp


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
muczos
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 907
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Międzylesie powiat Kłodzki

PostWysłany: Wto 21:57, 28 Lut 2012    Temat postu:

Ci co się rozbijają po lesie albo podwórku to tak naprawiają, ale jak kupisz taką w miarę ogarniętą i ją podreperujesz to nie powinna sprawiać problemów, tylko że jak będziesz deptał to dużo pali.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
black-dimon
Moderator
Moderator



Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 1562
Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wieluń/Łódzkie

PostWysłany: Wto 22:22, 28 Lut 2012    Temat postu:

Osobiście nie miałem TS-ki ale słyszałem podobne opinie użytkowników: "te czerwone były lepsze".
Jestem ciekaw jak to faktycznie jest.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafciojawa
Kierownik warsztatu
Kierownik warsztatu



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 400
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Smolec

PostWysłany: Wto 22:56, 28 Lut 2012    Temat postu:

lepsze były czerwone cześki,mniej awaryjne od jaw

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kirk25
Kierownik zmiany
Kierownik zmiany



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bytom

PostWysłany: Wto 23:54, 28 Lut 2012    Temat postu:

Krótka piłka z mojej strony
Może być perkalikowa w kropki
A jak dobrze sobie zrobisz remont i wszystko dobrze ustawisz to nie powinna zawodzić Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk konin
Czeladnik
Czeladnik



Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 11:27, 29 Lut 2012    Temat postu:

Czyli kupować? a może lepiej Cezete?
chociaż bardzo podoba mi się TS ale dziadek miał i taką i taką więc ja też moge mieć i taką i taką Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kirk25
Kierownik zmiany
Kierownik zmiany



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bytom

PostWysłany: Śro 12:39, 29 Lut 2012    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]



Polecam dokładnie przeczytać i znajdziesz odpowiedź Smile

To co napisałem w poście wcześniej. Jak sobie dobrze zrobisz nie zawiedzie Cie.
I wtedy jedź do Maroka Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kanako98
Pan Henio



Dołączył: 09 Sty 2012
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 16:07, 29 Lut 2012    Temat postu:

Ja polecam ts (bo taka mam) Smile a jak zrobisz dobrze to da się przejechac polske(ok 2500km) jak to zrobiło dwóch "taki" z innego forum jawy Smile tak więc sie da

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
muczos
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 907
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Międzylesie powiat Kłodzki

PostWysłany: Śro 18:05, 29 Lut 2012    Temat postu:

Awaryjność CZ, TS czy 634 jest praktycznie taka sama, bo to bardzo podobne do siebie konstrukcje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk konin
Czeladnik
Czeladnik



Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 22:31, 29 Lut 2012    Temat postu:

Czyli postanowione będzie TS
Tylko doradzcie mi prosze jaki model kupić bo sie nie orientuje albo przynajmniej czego unikać na co zwrócić uwage przy kupnie (jakie ciśnienie powinno być na cylindrach bo mam możliwosć pożyczenia manometru)

[link widoczny dla zalogowanych]

znalazłem cos takiego opłaca się za 1700 może uda się zbić na 1500 opłaca się co to za model?

uśredniając ile może kosztować remont silnika w TS?

o tym koledze wiedziałem już wcześniej że takie wyprawy robi starą CeZetą coś pięknego


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez patryk konin dnia Czw 9:58, 01 Mar 2012, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cochise
Wyjadacz
Wyjadacz



Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 478
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: Sob 7:12, 03 Mar 2012    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] <- tutaj znajdziesz specjalistów od nowszych maszyn. My chyba tak średnio się na nich znamy. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gustaw
Wyjadacz
Wyjadacz



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 901
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec Św

PostWysłany: Sob 8:18, 03 Mar 2012    Temat postu:

Miałem Ts więc piszę.
regeneracja wału około 350- 450zł
szlif cylindrów plus oryginalne tłoki pierścienie 350z
łożyska simeringi oringi 200zł
to tyle jeśli będzie do zrobienia skrzynia , sprzęgło, kopniak , zapłon to musisz szukać części po necie.
Aha i dobrze zrobiona ts przejedzie 25 tyś a nie 2,5 tyś km. Ts jest zrywna szybka dobrze wyważona, lubi pękać mocowanie zbiornika, odlutowywać się drut w prostowniku, czasem trzeba zmienić oring na koszu sprzęgłowym. poza tym jest ok. Cz jest jak jawa 250 tylko wygodniejsza pozycja kierowcy , kierownica wyżej, ładnie i cicho pracuje mimo że już jest silnik na wymarciu( ts bardzo słychać) . Łagodnie przechodzi do 100km/h dobrze ciągnie jednak jej prędkość jest niższa niż w Ts. Ts pali troszkę więcej , CZ może zejść do 4l/100km ts do 4,5. To chyba tyle pozdrawiam i udanego zakupu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mathini
Młodszy majster
Młodszy majster



Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 90
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pon 19:43, 07 Maj 2012    Temat postu:

Jak jeszcze nie kupiłeś żadnej maszyny, to jeśli masz dostęp do warsztatu, gdzie zrobią Ci wał i cylindry to kupuj maszyne do remontu. Ja kupiłem TS za 850 zł, pomalowałem za 150 na f-854 pistoletem, tylko strzeliłem, gafe z silnikiem, bo remontowałem "po trochu" zamiast wszystko od razu zmienić. Koszt motocykla + remont raczej nie przekroczy 1700 i wiesz, że masz wszystko porządnie zrobione, nie kupujesz kota w worku, tylko robisz to sam i wiesz jak jest zrobione.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.jawa250.fora.pl Strona Główna -> Luźne Gadki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin